Kebab med silderogn

Som forrett eller som enkel lunsj

Nok til fire porsjoner.

Du trenger:

  • 250g silderogn
  • 10 hardkokte egg
  • 4 ss rømme
  • 250g potet
  • 50g mel
  • Gressløk
  • Sitron
  • Rødevinseddik

Slik gjør du:

Lompe:

  1. Kok potetene med skallet på. Mos dem sammen med 1 ts salt.
  2. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
  3. Del opp i 4 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
  4. Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.

Eggekrem

  1. Legg romtempererte egg i kokende vann- kok i 8-10 min og avkjøl i kald vann
  2. Skrell avkjølte egg og ta vare på eggeplommen
  3. Bland eggeplomme sammen med rømmen- smak til med sitron og salt

Silderognmiks

  1. Bland silderogn med finhakket gressløk og 2ts rødvinseddik

Sammensetning av kebaben

  1. Rull sammen lompe til en sylinder av aluminiumsfolie
  2. Fyll halve lompen med eggekrem
  3. fyll resten av lompen med silderognmiks

 

 

Serveringsforslag

Passer godt som smårett

Firma

Kontaktperson

E-post

Mobil

Hvor kjøper du fisken din idag

Melding

[recaptcha]