JuliSild

Som forrett eller som enkel lunsj

Nok til fire porsjoner.

Du trenger:

  • 5  jomfrusild (sild som ikke har gytt).
  • 3 desiliter vann
  • 2 desiliter sukker
  • 1,5 desiliter eddik
  • 1 finsnittet rødløk
  • 1 finsnittet gulrot
  • 50 gram frisk finsnittet ingefær
  • 0,5 rød chili skåret i tynne ringer
  • 1 stilk estragon
  • 1 spiseskje kapers

Slik gjør du:

  1. Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik. Ha i ingefær, gulrot, rødløk og chili.
  3. Avkjøl oppkoket.
  4. Legg lagvis med sild og grønnsaker, urter og kapers i et glass som har godt lokk og et tett.
  5. Hell den avkjølte laken over til det dekker alt.

Silden bør trekke i kjøleskap i et døgn før den spises. Står den kjølig vil den være holdbar i cirka to uker.

 

 

Serveringsforslag

Passer godt som smårett

Firma

Kontaktperson

E-post

Mobil

Hvor kjøper du fisken din idag

Melding