Nok til fire porsjoner.
Du trenger:
- 250g silderogn
- 10 hardkokte egg
- 4 ss rømme
- 250g potet
- 50g mel
- Gressløk
- Sitron
- Rødevinseddik
Slik gjør du:
Lompe:
- Kok potetene med skallet på. Mos dem sammen med 1 ts salt.
- Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.
- Del opp i 4 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
- Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.
Eggekrem
- Legg romtempererte egg i kokende vann- kok i 8-10 min og avkjøl i kald vann
- Skrell avkjølte egg og ta vare på eggeplommen
- Bland eggeplomme sammen med rømmen- smak til med sitron og salt
Silderognmiks
- Bland silderogn med finhakket gressløk og 2ts rødvinseddik
Sammensetning av kebaben
- Rull sammen lompe til en sylinder av aluminiumsfolie
- Fyll halve lompen med eggekrem
- fyll resten av lompen med silderognmiks
Serveringsforslag
Passer godt som smårett