Nok til fire porsjoner.
Du trenger:
- 5 jomfrusild (sild som ikke har gytt).
- 3 desiliter vann
- 2 desiliter sukker
- 1,5 desiliter eddik
- 1 finsnittet rødløk
- 1 finsnittet gulrot
- 50 gram frisk finsnittet ingefær
- 0,5 rød chili skåret i tynne ringer
- 1 stilk estragon
- 1 spiseskje kapers
Slik gjør du:
- Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
- Kok opp vann, sukker og eddik. Ha i ingefær, gulrot, rødløk og chili.
- Avkjøl oppkoket.
- Legg lagvis med sild og grønnsaker, urter og kapers i et glass som har godt lokk og et tett.
- Hell den avkjølte laken over til det dekker alt.
Silden bør trekke i kjøleskap i et døgn før den spises. Står den kjølig vil den være holdbar i cirka to uker.
Serveringsforslag
Passer godt som smårett