Sild og makrell var en gang en svært viktig del av kostholdet i Norge. Mattradisjonene i Norge har endret seg, men både sildas og makrellens verdifulle næringsinnhold og smak er og blir fantastiske og fortjener en større plass i dagens kosthold.
Jomfrusild
Pelagia Egersund Seafood har de siste tre årene arbeidet med å utvikle jomfrusild. Dette er nordsjøsild fisket utenfor kysten av Egersund. Silda er ung og har ikke gytt. Derav jomfru-navnet.
Les merMakrellfilet
Ingen annen fisk har høyere omega 3 enn makrell. Pelagia arbeider målrettet for å lage mer filet. Det vil gjøre det enklere å ha makrell på menyen i Norge. Fra senhøst 2016 vil vi ha produktet klar for levering.
Rogn
Nordsjøsilda fanges i ulike perioder av året. Anvendelse er blant annet marinering, naturell filet, jomfrusild og hollandsk matjes.
Rogn fra nordsjøsild er en godt skjult delikatesse, som til nå hovedsakelig har vært forbeholdt eksportmarkeder.
Les mer