Sjømatrådet inviterte i dag til lunsj. Anledningen for lunsjen var at Jun Jibiki , årets vinner av Global Sushi Challenge, skulle presentere sine favoritt sushibiter. Det ble servert 12 ulike susibiter og blant disse fant vi 2 biter med Jomfrusild.
Jun Jibiki som til daglig jobber som sushikokk ved velrenommerte Komazushi i Tokyo hadde ingen kjennskap til Jomfrusild før sitt norgesbesøk. Av norsk fisk var det laks han hadde kjennskap til og fokus på, men takket være Arjen Kraaijeveld (Eat As Matjes You Can) og Sjømatrådet har Jun Jibiki fått øynene opp for Jomfrusild. Før dagens lunsj hvor Jun skulle presentere sine favoritt sushibiter fikk han en vareprøve på Jomfrusild og voilà, Silden falt så godt i smak at Jun valte å servere 2 biter med Jomfrusild blant sine favoritt sushibiter.
Bit 1: «Namero» av Jomfrusild
Bit 2: Ryoma Sudachi
Helt fantastisk godt!!